Leuke cadeautips voor kindjes van 1 jaar!

17.02.2019

Baby's, je knippert even met je ogen en plots ze zijn 1 jaar. Die eerste verjaardag wordt uiteraard uitgebreid gevierd en dan volgt al snel de vraag: wat geef je een cadeau aan een kindje van 1 jaar? Als oma's, bomma's, tantes, meters, peters, vrienden, ... of jijzelf het even niet weten kan je deze blogpost even doornemen.

Want wij gingen door onze hele De Kleine Zebra-assortiment en zochten voor jouw mini-feestvarkentje de 10 leukste cadeautips. 10 cadeautips voor éénjarigen. Zo ontdek je meteen welk speelgoed ideaal is voor je baby van één jaar oud. Het juiste cadeau/speelgoed valt meteen in de smaak, ondersteunt de (motorische) vaardigheden en past perfect bij de ontwikkeling van je kind. Dus eenjarigen: waar houden die van?

cadeautip speelgoed voor 1 jaar

1. Speelgoed voor energieke ontdekhandjes

Peuters van 1 jaar hebben hun fijne motoriek nog niet volledig onder controle maar 1 ding weten ze zeker ze houden van kloppen, van actie reactie en van overaaaal aanzitten. Hier kan je handig op inspelen met interessant leuk speelgoed voor energieke ontdekhandjes, zoals het hamertje tik Pop-up spel van AmbiToys. Je kleintje slaat met het hamertje op een knop en ziet hoe een lachend poppetje van dezelfde kleur komt piepen. Een leuk spel om steeds weer te herhalen!  En laat ze daar nu net van houden: herhalen, herhalen, herhalen ... herhalen = leren.

2. Waterpret FTW

In bad gaan blijft een topper voor praktisch elk kind. Het is vanaf de leeftijd van 1 jaar dat kindjes echt beginnen spelen in bad. Ze hebben het minder snel koud, kunnen goed zitten en veiliger spelen waardoor het badmoment echt een speelmoment wordt. In het bad leren eenjarigen alles over het effect van water, de fijne motoriek wordt op een unieke wijze geprikkeld en badspeeltjes maken het feest compleet. Zoals het spetterende walvis badspeeltje van A Little Lovely Company, dit schattig badspeeltje tovert gegarandeerd een grote glimlach op het gezicht van jouw kleintje. Actie reactie we zeiden het al: dat werkt altijd ;-) en blijft leuk - ook voor grote broer of zus.

3. Stapelen is key

Een andere vaardigheid die hen enorm help om de fijne motoriek te oefenen is: stapelen. Ook hier voor hebben we een heleboel leuke spelletjes in huis. Zoals de leuke stapelblokken van Petit Monkey. Je kan er een indrukwekkende toren mee maken, keer op keer. Ze zijn licht van materiaal dus perfect voor kleine handjes en passen mooi in elkaar als je klaar bent met spelen. Om het plaatje compleet ze maken zijn ze leuk geïllustreerd met bonte tekeningen van Helen Dardik.

cadeautip speelgoed voor 1 jaar

4. Hout is goud

Een andere tip die we jullie kunnen geven is: houten speelgoed. Dit materiaal is duurzaam, stevig en veilig voor je kleintje om mee te spelen. Er is een heel assortiment houten speelgoed van een leuk keukentje om in te 'koken' over een houten inlegpuzzel met schattige diertjes tot een activiteitenark vol kleurrijke dieren om mee te spelen, te puzzelen, ...

5. Eindelijk mee aan tafel!

Eén jaar worden is een mijlpaal op vele vlakken. Zo mogen éénjarigen ook mee eten van tafel en is het misschien ook leuk om daarop in te spelen en een mooi maar ook functioneel cadeau te kiezen. Zoals de kinderserviesjes van Liewood of een toffe eetset van Rice. In deze sets zit een bordje, beker, bestek ... kortom alles om van elke maaltijd een feest te maken. Bovendien zijn deze eetsets ook leuk verpakt in een geschenkverpakking en dat maakt ze extra leuk om te geven en te krijgen.

cadeautip speelgoed voor 1 jaar

6. Eerste stapjes worden (bijna) gezet

Eén jaar betekent ook dat je kleine baby stilaan zijn eerste stapjes zet. Om het wandelen te ondersteunen en hen niet alleen op ontdekking te sturen is er heel wat leuk speelgoed voor handen. Helemaal op maat van bijna stappers: zo is er een fluitende loopwagen uit duurzaam hout, een duwstok met schattig diertje om te achtervolgen, een houten poppenbuggy met dubbele functie (loopwagen/poppenaccessoire) of de houten trein van Vilac. Dit kleurrijke speeltje is een geweldig stuk houten speelgoed voor de kleintjes en het zorgt voor dubbel plezier want het is zowel een trekspeeltje als een vormendoos. Hoe leuk is dat?

7. Klinkt als muziek in de oren

Oké ... hier zijn we niet helemaal zeker van. Speelgoed en geluid het is niet altijd een dankbare combinatie. Dus hoe het zal klinken kunnen we niet voorspellen maar: we zijn wel zeker dat muziek maken een hit is bij elk kind. Dus ook 1 jarigen. Geef ze een superleuke mini piano cadeau en wie weet heb jij wel een mini Beethoven in huis?

8. Wiebelen, leren stappen, rondrijden

De Wishbone Mini-Flip is een multifunctionele duwkar, schommelpaard en loopfiets. Perfect voor de eerste stapjes van je kindje. Drie opwindende ervaringen voor het aanleren van evenwicht, motorische vaardigheden en onafhankelijkheid in één stuk speelgoed. Je switcht makkelijk tussen de 3 functionaliteiten en kiest zelf de lievelingskleurtjes van jezelf of je kleine kapoen. Een echt uniek cadeau.

9. Mini poppenouders

Poppen en knuffels zijn onmisbaar in elk gezin met kindjes. Heerlijk om mee te knuffelen, vast te houden en samen de wereld te ontdekken. Poppen stimuleren de fantasiewereld van je kindje en wij hebben een paar leuke zachte exemplaren die ideaal zijn voor kleintjes van 1 jaar.

De Moulin Roty Parisienne poppencollectie is uniek op vele vlakken. Dit zijn geweldige lappenpoppen met ingevlochten haar, glitter rokjes en trendy outfits. Ze dragen elk een naam van Agathe, over Constance tot de fantastische juffrouw Eglantine. Bovendien komen deze poppen in een prachtig geïllustreerde doos waardoor ze een geweldig cadeau zijn voor zelfs de allerkleinste modemeisjes.

cadeautip speelgoed voor 1 jaar

10. Opbergen is hip en leuk

Tot slot: als je speelgoedcollectie groeit, begin je ook nood te hebben aan opbergruimte. We hebben een ruime collectie opbergmanden in allerlei maten en kleuren. Onze favoriet van het moment? De wondermooie rieten opbergmand Beer van Bloomingville. De oortjes op het deksel doen dienst als handvaatjes. Kidsproof én misstaat in geen enkel interieur.

Geniet van die eerste verjaardag! Hopelijk vind je snel het ultieme cadeau. Wij zingen alvast van hip hip hoera!

Een dikke verjaardagskus van De Kleine Zebra! x