Heerlijke MAMA-tips voor MOEDERDAG

03.05.2020



10 mei is het moederdag! Dit jaar vieren we het dubbel en dik want het zijn geen makkelijke tijden - voor niemand - maar vooral ook niet voor mama's die ineens van moeder gebombardeerd werden tot werknemer met mini collega's/huismoeders/vrouwen in de frontlinie/juffrouwen/... en dat allemaal tegelijkertijd.

Laat ons geen moederdag vieren maar er een week van maken. Want we zitten niet allemaal in hetzelfde schuitje maar wel in dezelfde storm. Iedereen houdt heel wat bordjes tegelijk draaiende deze dagen en het is dan ook belangrijk dat we elkaar in deze pittige tijden extra hard steunen.



fijne moederdag instagram mama de kleine zebra


Naar aanleiding van MOEDERDAG zetten we 9 leuke instagram mommies in de kijker. Ze hebben allemaal een andere achtergrond, kroost en leven maar één ding hebben ze gemeen ze maken mooie plaatjes én geven jullie hun ultieme MAMAtip om deze lockdown tijden te overleven :)

Negen coole vrouwen en (h)eerlijke mama's die wij heel graag volgen en wie weet jullie ook. Hier gaan we!



(H)eerlijke insta mama's delen hun survival tip



Jeanne: @lesfillesdejeanne

The leader of her own girl gang. Jeanne is een West-Vlaamse Art Director die haar leven met 3 kleine fashionista's vastlegt in haar instagram feed. Het resultaat? Een heerlijk fotodagboek met de nodige portie stijl. Deze mama heeft duidelijk een oog voor al wat mooi is en deelt de mooiste plaatjes en deeltjes uit haar leven om instant verliefd op te worden.



View this post on Instagram

A post shared by Jeanne • 3 x girl mama (@lesfillesdejeanne) on

MAMA VAN: Anna (6), Suze (4) en Julia (7 maanden)

HAAR FEED:
* 3 little fashionista's and their mama
* feminine
* urban
* editorial & playful portraits
* simple & slow living

Dé MAMAtip van @lesfillesdejeanne:
Iedere dag sta ik op en denk THIS IS A GIFT! Je krijgt nooit meer de kans om zo lang samen ongestoord met je kinderen door te brengen, en lifeskills bij te brengen. Mijn derde dochtertje is bijna 8 maanden fulltime bij mij en haar zussen door de quarantaine. Wat een feest! Bekijk de huidige situatie dus eens zo morgen.
En als dat niet lukt, - join the chaos.



Rien De Mey: @rieno_

Rien is een journaliste en auteur van dé lifestylegids voor (nieuwe) mama's: Het is een Fase. Daarnaast richtte ze tijdens afgelopen weken @hetiseenfase.be op: een instagramaccount en blog met antwoorden en afleiding voor zwangere mama's en mama's met kleine kiddo's in lockdown. Maar Rien is natuurlijk ook mama van 2 hippe kindjes Mathilda en Waldo, en geeft jullie via haar instagramfeed een unieke kijk in hun leefwereld. Wij zijn fan van haar heerlijke stijl en grappige captions!



View this post on Instagram

A post shared by Rien de Mey (@rieno_) on

MAMA VAN: Mathilda (4) en Waldo (2)

HAAR BLOG: hetiseenfase.be

HAAR FEED:
*catchy captions
*sassy kleuterpraat
*altijd met een glimlach
*makkelijke maar ook moeilijke momenten
*pinterest-tests: meestal met gefaalde afloop, maar de intentie was er.

Dé MAMAtip van @rieno_
Een tip die ik zelf van een vriendin kreeg en die overigens ook prima buiten coronatijd werkt: als je het moeilijk vindt om even tijd voor jezelf te nemen en te rusten, bedenk dan dat dit de ideale kans is om je kiddo's het goeie voorbeeld te geven. Door zelf rust te nemen wanneer je het nodig hebt, leer jij je kinderen dat het oké is om naar hun lichaam te luisteren. Omdat je het dan plots niet meer 'voor jezelf doet' lukt zelfzorg beter. Echt. Ik moet mezelf er ook voortdurend aan herinneren, maar: de plakhanden van de ramen en de potloodstrepen van de muur wassen, de speelgoedchaos opnieuw sorteren, de lege wijnflessen wegbrengen: het kan eigenlijk ook prima nog nà de crisis. Ook dit is wel degelijk een fase.




Evy Saerens: @evysaerens

Deze mama heeft een jaloersmakende goede smaak en een interieur voor stijl en tegelijk orignele stukken. Een aanrader om te volgen als je ook van mooie spulletjes en een gezellige thuis houdt. Elke foto en bijgevolg haar hele feed straalt gezelligheid uit. Tussen al dat moois geeft ze je een inkijk in haar dagdagelijks leven met 3 expressieve kinderen en een drukke job in de zorg.



View this post on Instagram

A post shared by Evy Saerens (@evy_saerens) on

MAMA VAN: Louis (8), Marthe (6) en Juliette (4)

HAAR FEED:
*kindjes en moederschap
*interieur
*gezelligheid
*naaien

Dé MAMAtip van @evysearens:
Mijn tip is vooral durven loslaten, en niet te veel van jezelf en je kindjes verwachten. Hey, het is oké om het allemaal soms niet meer te weten.



Lori Vandyck: @lorimariette

Teacher, momboss & bossy mom. Dat staat er in de instagram bio van Lori. Deze mama heeft ook een eigen webshop Paperie, waar ze geluk verkoopt in de vorm van papier. Een bezige, vrolijke bij.  Privé is ze mama van 2 guitige wittekopjes die meteen je hart veroveren. Naast dit alles zijn instagram en bloggen haar creatieve uitlaatklep. Haar feed is licht, fris en vrolijk, alleen dat maakt haar het volgen waard.



View this post on Instagram

A post shared by Lori (@lorimariette) on

MAMA VAN: Ellie (3) en Bas (1)

HAAR BLOG: www.lorimariette.be

HAAR FEED:
* mooie plaatjes, maar altijd eerlijk en oprecht
* honest motherhood
* daily life
* interieur, leven, speelgoed

Dé MAMAtip van @lorimariette:
Zoveel mogelijk loslaten, maar tegelijkertijd ook dingen die waar je echt van oplaadt. Ik vind het bijvoorbeeld leuk als ik iets kan knutselen met de kindjes, maar als extraatje voor mezelf, zorg ik er dan soms eens voor dat het esthetisch verantwoord is en dan word ik zelf weer blij. ;)



Celine van der Raaij: @mamacelineblog

Happy and smile staat in de bio van Celine, deze Antwerpse mama toont je het eerlijke moederschap van haar 2 kindjes. Ze toont op haar profiel de eerlijke/magische kant van het moederschap en dat doet ons inderdaad glimlachen.



View this post on Instagram

A post shared by Belgianmom with Gypsy magic (@mamacelineblog) on

MAMA VAN: Alexandra (7 jaar) en Govani (4 jaar)

HAAR FEED:
* Gypsykids
* Eerlijk moederschap
* Leuke uitstapjes
* Magiefotos
* Mamatijd en echte liefde tussen broer en zus.

Dé MAMA-tip van @mamacelineblog
Ook al ga je nergens heen toch ga ik voor #kleedjeopinuwkot. Daarnaast spelen we vaak spelletjes met de kids die we stiekem zelf ook leuk vinden ;-) En als laatste probeer ik kleine gelukjes op te schrijven, zo krijg je al snel een hele lijst en wordt je automatisch dankbaarder voor deze unieke tijd samen.





Lobke Gielkens:@mamalobke

Ze omschrijft zichzelf als een nononsensmama en daar houden we van. Lobke is ook een erg actieve mama en geeft elke dag een unieke inkijk in haar leven met 3 energieke kinderen. Ze houdt heel wat bordjes in de lucht als content maker, freelance journaliste en eindredactrice - en natuurlijk deze dagen ook thuisjuf. Vooral de family workouts en liefdevolle chaos kunnen wij wel smaken. Hopelijk kan Lobke met haar gezin snel weer op pad gaan want het is ook heel leuk hun familietripjes te volgen.



View this post on Instagram

A post shared by Lobke Leuke Wereld Blog (@mamalobke) on

MAMA VAN: Kobe (9), Frauke (7) en Mil (3)

HAAR BLOG: leukewereld.be

HAAR FEED:
* kleine gelukjes die je wereld een beetje leuker maken
* speel-en knutseltips
* creatief
* buitenspelen
* uitstapjes met kinderen

Dé MAMAtip van @mamalobke:
Probeer ondanks de moeilijkheden toch de kleine gelukjes te bijven zien die je dag opfleuren en geniet voor één keer van het tragere leven - ook al is dat niet gemakkelijk in combinatie met preteaching en thuiswerken. Probeer van elke dag een kotfeestje te maken, je hoeft alleen zelf de slingers op te hangen.



Melissa Millis: @melissamilis

De camera staat centraal in het leven van Melissa, aan mooie plaatjes dus geen gebrek bij deze fotografe/doula. Tegelijk toont ze ook graag de realiteit van het ouderschap en dat vind je terug in haar woorden die binnenkomen. Wij zijn helemaal weg van de eerlijkheid in haar feed en haar heerlijke kijk op opvoeding en creativiteit. Check ook haar ander profiel @hetwilderhuis om je extra te laten inspireren in deze vreemde tijden.

View this post on Instagram

A post shared by Melissa Milis (@melissamilis) on

MAMA VAN: Sem (4) en Elsie (1)

HAAR BLOG: Prachtige foto's en speeltips in corona tijden op melissamillis.com

HAAR FEED
* de realiteit van het ouderschap
* liefdevolle doula informatie
*creatieve speeltips
* fotografie/geboortefotografie
* duurzaam opvoeden
* het innerlijke kind

Dé MAMAtip van @melissamillis
Probeer samen met je partner te kijken wat jullie behoeftes zijn. Vaak denken we in behoeftes van onze kinderen maar ook wij als volwassenen hebben behoeftes en als je daar van kan vertrekken is dat al de helft van het succes naar mijn gevoel. Zo ben ik een nachtvogel en Jan meer een ochtendmens, hij neemt dus de ochtenden voor zijn rekening waardoor ik rustiger kan wakker worden, ik speel dan met de kinderen tot 14u waarna hij de fakkel overneemt en ik nog 3 uur de tijd heb om te werken of het huishouden te doen waar nodig. Ook doen we beide dingen met de kinderen waar we van houden. Zo knutsel ik heel graag, dat doe ik. Jan gaat graag wandelen en kan zonder problemen elke dag opnieuw hetzelfde gezelschapsspel met hen spelen (ik haat herhaling) dus dat laat ik aan hem over ;-) Ik ervaar deze periode zeker niet als makkelijk (in tegendeel) omdat de leeftijden van onze kinderen nu eenmaal niet evident zijn en we zijn nog steeds doodop aan het einde van de dag maar door elkaar te respecteren en proberen te handelen naar elkaars sterktes ben je al een heel eind… soms lukt dat goed en soms ook niet maar het is wel de moeite om samen te zitten en te kijken wat het beste werkt en het gewoon uit te proberen…





Nathalie De Martelaere: @unicorns_and_fairytales

Nathalie is een positieve en creatieve duizendpoot die duidelijk niet houdt van stilzitten. Ze omschrijft haar leven als een never ending story. In het dagelijkse leven is ze juf maar nu de lockdown ons thuishoudt entertaint ze ons dagelijks met leuke tips en creatieve ideeën om je kroost te entertainen, zorgvuldig getest en goedgekeurd door haar zoontjes Lex en Vince. Naast haar persoonlijke account kan je ook haar nevenaccount @out_of_the_box_play volgen: een feed vol unieke, educatieve speelideetjes.

View this post on Instagram

A post shared by Unicorns & Fairytales blog (@unicorns_and_fairytales) on

MAMA VAN: Vince (6) en Lex (3)

HAAR BLOG: www.unicornsandfairytales.be

HAAR FEED:
*creatief
*warm
*eerlijk
*educatief

Dé MAMAtip van @unicorns_and_fairytales:
Vooral veel relativeren en positief blijven denken. Als je kan, vertraag mee. Blijf je dromen najagen, je kinderen knuffelen en probeer eens iets te doen wat je anders niet zou gedaan hebben. Er komt altijd zonneschijn na regen, ook dit zal weer overgaan. En wie tips zoekt om educatief, leerrijk en fijn te spelen met de kinderen, kan altijd mijn feed, blog of andere IG feeds raadplegen. Maar heel belangrijk: spiegel je niet aan iemand anders. Jij bent sowieso THE BEST MOM EVER voor jouw kids.





Melinda Kende: @melinda.max

Last but not least Melinda is een ras echte instagram mommie die houdt van mooie spulletjes. Zowel de kleertjes als haar interieur tot zelfs het speelgoed van haar kapoenen is zorgvuldig uitgekozen. De liefde voor haar tweelingmeisjes en grote broer Max zie je meteen weerspiegeld in haar feed. Sober, stijlvol en een echte aanrader om te volgen.



View this post on Instagram

A post shared by Melinda (@melinda.max) on

MAMA VAN: Max (5) en tweelingmeisjes Lio & Lola (2)

HAAR FEED:
*moederschap as it is
* twins en hun grote broer
* stijlvol

De MAMAtip van @melinda.max:
Elke dag is een nieuw begin. Just breathe!



___





Dit waren slechts enkele van onze leuke instagram mama's om te volgen, er zijn er nog veel dus wie weet doen we snel opnieuw een rondje. Hopelijk hebben jullie iets aan deze mamatips van ervarings deskundigen ;-) en dan rest er ons enkel nog jullie een FIJNE MOEDERDAG te wensen van iedereen hier bij DE KLEINE ZEBRA! Wij maken er alvast een moederdagweek van. Het zal een speciale zijn maar daarom geen minder leuke.

Volg De Kleine Zebra op Facebook en Instagram om steeds op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe spulletjes, trends in babyland en musthaves voor je kinderen én jezelf.