De zin en onzin van badspeelgoed

14.04.2022

badspeelgoed voor kinderen duurzaam de kleine zebra



Badtijd. Het is een dingetje bij elke ouder met jonge kinderen. Wassen is noodzakelijk maar niet altijd zo populair bij je kroost. Herkenbaar?

Eén van de beste manieren om badtijd leuker en interessant te maken is kiezen voor waterspeelgoed dat drijft, diep duikt, ronddraait en beweegt met elke deining van het water. Maak een mooie maar ook duurzame collectie bad- en waterspeeltjes voor je kleintje(s) om veilig te kunnen spelen in bad. 



badspeelgoed voor kinderen duurzaam de kleine zebra



Is badspeelgoed wel nodig?



Misschien ben je van mening dat water al speelgoed genoeg is. Eventueel gooi ik wat waterproof speelgoed in het bad of een lege shampoofles en ze zullen wel plezier hebben. Speciaal speelgoed voor in bad is overbodig en hoef ik dus niet aan te schaffen.

Dat willen we toch even weerleggen. Badspeelgoed is een origineel cadeau voor een verjaardag en zal je kinderen veel enthousiaster maken over badtijd. Koppel het nuttige aan het aangename. Het is niet alleen leuker. In en met water spelen heeft meer voordelen. Het is goed voor de communicatieve vaardigheden van je kind, de verbeelding en motoriek ontwikkelen zich verder.

Een badraket dat water spuit of een knikkerbaan voor in bad, hoe cool klinkt dat? Letterlijk een reddingsboei om je kleintje in bad te krijgen. Elk kind heeft af en toe of op een bepaald moment in de tijd geen zin om in bad te gaan, maar als je een badje vult met een fijn aanbod badspeeltjes zullen ze er niet meer uit willen ;-)



badspeelgoed voor kinderen duurzaam de kleine zebrabadspeelgoed voor kinderen duurzaam de kleine zebra



Kies voor duurzaam badspeelgoed





Blub blub blub... kennen jullie de Planwood reddingsboot al? Hij komt uit de badspeelgoed collectie van PLAN TOYS en is gemaakt van PlanWood en dus 100% hout. Planwood is een ecologisch materiaal dat gemaakt wordt uit de restjes rubberhout die overblijven na de productie van het speelgoed.



badspeelgoed voor kinderen duurzaam de kleine zebra



Ook natuurlijk rubber is een topper en 100% waterproof. Ga eens in bad met een brocolli, blaadje sla, vlinder of de bloemetjes van de bijtspeeltjes van OLI & CAROL. Maar ook die van TRIXIE en MUSHIE zijn dus niet alleen leuke babyspeeltjes maar kunnen een tweede leven krijgen in je badkamer.



badspeelgoed voor kinderen duurzaam de kleine zebra


Als laatste tip is het altijd slim om te kiezen voor badspeelgoed zonder gaatjes. Zo is er geen kans op schimmelvorming en hopen bacteriën niet op vanbinnen in het waterspeelgoed. Veel plons- en spetterplezier en tot in bad.



Kies jouw favoriet badspeelgoed >