Linnen: een perfect match met jouw kinderkamer!

17.05.2022

Met Lin Français gaat NOBODINOZ een stap verder in hun engagement om voluit te kiezen voor lokale productie en verantwoorde kinderkamer musthaves. Een betere wereld begint bij onze kinderen.

De nieuwe en exclusieve collectie van het Spaanse merk wordt enkel verkocht in een select aantal winkels. We zijn dan ook oprecht blij en trots dat wij deze collectie mogen toevoegen aan de webshop van De Kleine Zebra!



Lin Français Nobodinoz voordelen van linnen de kleine zebra



De basis van deze wondermooie lijn is linnen: een soepel materiaal dat terug is van nooit weggeweest. Misschien heb je een linnen broek of tafelkleed maar nu kan je dus ook kiezen voor dit natuurlijk materiaal in je baby- of kinderkamer. Er is geen twijfel mogelijk: het stoffige imago is weg dankzij NOBODINOZ die de uitdaging is aangegaan om puur Frans linnen te transformeren tot een zachte en verfijnde stof.



Lin Français Nobodinoz de voordelen van linnen de kleine zebra



Tijdloos en poëtisch, ontdek de nieuwe Lin Français collection: een perfecte match met jouw kinder universum en verkrijgbaar in vier tinten: Sand, Green Blue, Greige en Off White.



Wat is de impact van linnen?



Maak je graag duurzame keuzes voor je kinderen? Of je interieur? Dan zit je goed bij linnen.

Linnen wordt gemaakt van vlas en dit materiaal groeit in West Europa. Dat scheelt heel wat transport. De collectie Lin Français is volledig ontworpen volgens een productieketen op korte afstand: het ruw vlas wordt geoogst in het noorden van Frankrijk en afgewerkt in eigen ateliers in de buurt van Barcelona: het NOBODINOZ linnen vliegt of vaart niet. Dat scheelt heel wat voor het milieu.



Lin Français Nobodinoz de voordelen van linnen de kleine zebra



Waarom is linnen duurzaam?



#1 - Linnen wordt gemaakt van vlas. Dit is een sterke en resistente plant zonder veel natuurlijke vijanden, pesticiden en andere toxische stoffen zijn niet nodig. Fijn voor de planeet én voor mens en dier. Maar vooral voor die tere kinderhuid van onze mini's!

#2 - De vlasteelt zuivert, verlucht en regenereert de bodem, wat de productiviteit van de volgende gewassen ten goede komt.

#3 - Voor de irrigatie ervan is geen extra watertoevoer nodig. En voor het verwerken van vlas tot linnen heb je gemiddeld 90% minder water nodig dan om hetzelfde item te maken in katoen.
 

#4 - Zero waste, alle delen van de plant worden voor meerdere doeleinden gebruikt: zaden, papier, textiel, touw, isolatie...

#5 - De Franse linnen stof is uitsluitend gemaakt van lange vezels, waardoor het soepeler en resistenter is. Het pilt niet, behoudt zijn vorm en is een stevig materiaal zonder zwaar te worden.

#6 - Elk detail is uitgewerkt om een 100% verantwoorde collectie te creëren. De verpakking van de Lin Français collectie is plastic-vrij. De rammelaarszomerslaapzakkenslingersmobielen en meer komen enkel in verpakking gemaakt van papier of stof, beide 100% biologisch afbreekbaar. Zo wordt dit een duurzame collectie in elke stap van het proces.



Lin Français Nobodinoz de voordelen van linnen de kleine zebraLin Français Nobodinoz plastic vrij bio afbreekbaar duurzame verpakking de kleine zebraLin Français Nobodinoz linnen beddengoed kinderkamer de kleine zebra



Wat zijn de voordelen van linnen?



Naast het productieproces en de impact op onze planeet zijn er nog voordelen om linnen in je interieur te introduceren.

Deze ecologische textielvezel wordt ook mooier met elk gebruik. Het materiaal heeft een hogere slijtvastheid en gaat gemiddeld 2 keer zo lang mee dan katoen. De licht gekreukte stof leeft en heeft zowel een anti-bacteriële als hypo-allergene functie.

Omdat linnen een puur en natuurlijk materiaal is, past het zich aan aan de lichaamstemperatuur. Het is koel in de zomer en warm in de winter. Om het met mooie woorden te zeggen: het werkt thermoregulerend wat zoveel wil zeggen als het brengt frisheid dankzij zijn vermogen om vocht te absorberen en af te geven.



Lin Français Nobodinoz de voordelen van linnen de kleine zebra



Een leuke tip: linnen hoef je eigenlijk niet te strijken - voor wie dat nog doet ;-). Het is een soepel materiaal met mooi kreukeffect en geeft je interieur zoveel meer stijl & elegantie in zijn puurste vorm.

Ben je een die-hard fan van linnen? Kies dan voor de meest zuiverste staat, met de kleur Greige, die de natuurlijke onregelmatigheden van de vezel behoudt en ongebleekt of gekleurd is.



Lin Français Nobodinoz de voordelen van linnen de kleine zebra



Wat maakt de Lin Français-lijn uniek?



Neutraal van kleur en natuurlijk van materiaal. Deze collectie nodigt uit om te ontspannen, te chillen, heerlijk te slapen. Tegelijk heb je een instant connectie met de natuur. De vogeltjes, vlinders en libelle zijn nooit ver weg.

Het linnen beddengoed zit boordevol voordelen die je baby's zullen helpen om deze zomer heerlijke dutjes te doen. Met zijn contrasterende stiksels brengen de sierkussens niet alleen zachtheid maar ook een moderne toets in de babykamer. Even elegant in je kinderkamer als in je woonkamer!



Lin Français Nobodinoz de voordelen van linnen de kleine zebra



We leven in een drukke tijd, een goed tegengewicht is nodig om van de kinderkamer een plek van rust te maken waar kinderen tot rust kunnen komen na een lange dag en de wereld kunnen ontdekken op hun eigen tempo. Linnen is dan een prima keuze. Ontdek de mooie babyspeeltjes, dekentjes, woondecoratie en er is ook een linnen buggytas voor jezelf. Bevestigd aan hem aan je kinderwagen of draag hem als handtas, de Lin Français tas is de must-have voor je uitstapjes met je kroost deze zomer!

Maar welke heb je liever? Sand, Greige of Breen Blue, aan jou om je favorieten te kiezen en eindeloos te matchen. Het zijn stuk voor stuk items om te koesteren en daarna zelf nog door te geven aan de volgende generatie.



Val voor Lin Français van Nobodinoz >



Te ontdekken