Wanddecoratie: de 5 mooiste ideeën

20.06.2022

Het is iets waar je ieder kleintje mee blij kan maken: een prachtige kinderkamer, garant voor urenlang speelplezier. Een zalig zacht bed om in te slapen, kroelen en de leukste verhaaltjes voorgelezen te krijgen. Op de vloer een streelzacht tapijt, een koffer met het mooiste speelgoed en misschien wel een leuk bureautje om de kleurrijkste tekeningen te kunnen maken.

Maar naast deze kinderkamer-essentials, is wanddecoratie minstens even belangrijk. Fleur die kale muurtjes op. Ontdek samen met ons in dit artikel onze 5 mooiste ideeën voor muurdeco in de kinderkamer.



muurdecoratie kinderkamer



1/ Fancy behang



Te gekke kleurtjes, met een toffe print of net een subtiel patroon: met behang kan je alle kanten uit in een kinderkamer. Belangrijk bij de keuze van het behangpapier is dat je naar het geheel kijkt. Hou rekening met de hoeveelheid meubels en speelgoed in de ruimte. Als die overvol is, kun je misschien beter voor een rustiger behang kiezen.

Bij de Kleine Zebra hebben we heel wat toffe merkjes in huis om je kinderkamer te transformeren: Kies voor een accentmuur met luxe behangpapier van Ferm Living, Bora, RoomblushOnszelf of Room Seven. Maak een statement met slechts een strook vliesbehang uit de collectie van Djeco en MIMI'Lou. En een behangposter van Kek Amsterdam en Onszelf is ook superleuk om je interieur te verfraaien. Een subtielere finishing touch? Kies een behangfries!



muurdecoratie kinderkamer



Check ons behang >





2/ Knappe posters en fotokaders



Met een fotowand in de kinderkamer wordt de ruimte direct een stukje persoonlijker. Zoek samen met je kleintje de leukste kiekjes uit van familieleden en vriendjes en vriendinnetjes. Mix en match deze foto’s met kekke posters, originaliteit gegarandeerd!

De kleine zebra heeft een erg uiteenlopend assortiment affiches geïllustreerd door de beste illustratoren. Check de prachtige kinderposters van Petit Monkey. De originele posters van Michelle Carlslund doen je vast watertanden. Ook A little lovely company, Kek AmsterdamMimi'Lou en Meri Meri hebben heel wat bijzondere posters ontworpen voor het opvrolijken van de kinderkamer





Check onze posters en frames >





3/. Dierenkoppen als wanddecoratie in de kinderkamer



Dierenkoppen als muurdecoratie is inmiddels een vast onderdeel in vele kinderkamertjes. Wij snappen uiteraard wel waarom, want de koppen zijn niet alleen schattig en zacht, maar ook nog eens een echte eyecatcher.

Deze koppen komen tegenwoordig in allerlei kleuren en formaten. Zo is er dus voor iedere stijl en palet wel een dierenkop te vinden. Extra leuk om voor een oneven aantal te gaan en deze in een speelse opstelling op te hangen. De dierentrofeeën van Wild & Soft zijn een echte musthave als je deze dierlijke touch in je kinderkamer wilt.





Check onze dierenkoppen >





4/. Muurstickers



Fleur de muren van je babykamer op met decoratieve wandstickers. Denk aan stickers in zachte kleuren of rustige patronen, zoals wolken, pastelkleurige regenbogen en/of schattige dieren. Erg handig aan muurstickers is dat ze weer af de muur te halen zijn.

Onze favoriet is MIMIi'Lou, zeer uitgebreide en supergave collectie met een Franse twist. Hou je meer van levensecht? Check dan zeker de fotostickers met dieren van Kek Amsterdam. Ook interieurmerken zoals Ferm Living, BloomingvilleDjeco en A Little Lovely Company hebben een leuk aanbod muurstickers die perfect bij de andere collectiestukken passenPoisson Bulle is een lief en charmant Frans merkje met bijzondere stickers.





Check onze interieurstickers >





5/Natuurlijke muurdeco



Helemaal hip en hot is een natuurlijke touch geven aan je interieur, en dat kan je ook doortrekken naar de kinderkamer. Door te kiezen voor stoffen muurdeco, zoals wandtapijtjes, macrame en rotan spiegels haal je de rust en kalmte van de natuur in huis. Maar denk ook out of the box: houten kapstokjes, wandrekjes in natuurlijke materialen of zelfs stoffen slingers. De naturals blenden allemaal mooi in elkaar.

Grootste voordeel aan dit soort decoratie is dat je automatisch kiest voor neutrale kleuren en aardetinten, deze zijn easy peasy om te combineren met de rest van het interieur en zijn bovendien genderneutraal. Helemaal top! Zoek je extra inspiratie voor een door de natuur geïnspireerde deco; check dan zeker ons blogartikel: Geef een natuurlijke touch aan je interieur.




Check onze kinderkamer decoratie >